Parkeren op straat

Als u wilt parkeren in de binnenstad van Assen, moet u daarvoor betalen. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Daarnaast heeft de gemeente Assen vijf parkeerterreinen waar u tegen betaling kunt parkeren. Woont of werkt u in het centrum van Assen? Dan kunt u een ontheffing voor het parkeerterrein aanvragen

Op deze kaart (link is external) vindt u de straten en parkeerterreinen waar betaald parkeren mogelijk is. Daarbij staat ook aangegeven hoe lang u hier mag parkeren.

De maximale parkeertijd op de betaalde parkeerplekken in de straten van de binnenstad is 120 minuten. Vanaf 18.00 uur kunt u maximaal drie uren op de parkeerplek staan. Na 21.00 uur hoeft u niet meer te betalen.

Er geldt een uitzondering voor de parkeerterreinen Burgemeester de Dreuplein, Kanaalstraat, Stelling, Oude Molenstraat en de Zuidersingel. Op deze locaties mag u maximaal 240 minuten parkeren. Op het Veemarktterrein en de Industrieweg geldt geen maximale parkeerduur.

Parkeren op straat in de binnenstad: € 0,20 per 5 minuten (€ 2,40 per uur)

Parkeren op het Veemarktterrein en Industrieweg (deel naast het Veemarktterrein): € 0,21 per 8 minuten (€ 1,60 per uur) Maximum tarief van € 5,00 per dag