Parkeren in Assen en betalen via mobiele telefoon

Vanaf 1 januari 2018 zijn de mogelijkheden om in het centrum van Assen te parkeren en te betalen via de mobiele telefoon verder uitgebreid.

Een veilige, snelle en makkelijke manier om uw parkeertransactie te betalen. De mogelijkheid wordt ingevoerd bij alle betaalde parkeerplaatsen op straat en op de parkeerterreinen. Maar (nog) niet in de parkeergarages.

Betalen met de mobiele telefoon was in Assen al mogelijk met Parkmobile en Parkline. Daarnaast ook door middel van Stadparkeren waar inmiddels ruim 8.000 mensen gebruik van maken via de Asser(Gasten)pas. De gemeente Assen heeft nu ook een contract gesloten met alle overige aanbieders die zijn aangesloten bij het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV). Hiermee wil de gemeente de dienstverlening voor bezoekers van de stad verder uitbreiden.

Wat is mobiel parkeren?

Met mobiel parkeren is het niet nodig om een parkeerkaartje te kopen bij een parkeerautomaat. U start en stopt de parkeeractie via uw mobiele telefoon. Het kenteken van uw auto wordt digitaal geregistreerd en de parkeercontroleurs kunnen door uw
kenteken te scannen, zien of betaald is. U betaalt alleen parkeergeld voor de tijd dat uw auto geparkeerd staat.

Hoe werkt het?

Als u uw auto heeft geparkeerd, belt of sms’t u de locatie naar de provider waarbij u zich hebt aangemeld. De locatiecode is een nummer van vijf cijfers en staat op de dichtstbijzijnde parkeerautomaat. Biedt uw provider een app aan? Dan kunt u ook daarmee uw parkeertijd starten en beëindigen.

Aanmelden bij provider

Mobiel parkeren kan met elk type mobiele telefoon en via elke telefoonprovider. Het maakt dus niet uit of u een abonnement of prepaidkaart heeft. Om met de mobiele telefoon te betalen, moet u zich wel eerst aanmelden bij een van de aanbieders. Kijk op onze website parkeren.assen.nl/betaald-parkeren voor een overzicht van alle providers.

Wilt u liever een parkeerkaartje kopen?

Dat kunt u gewoon blijven doen! De parkeerautomaten blijven gewoon bestaan. Hier kunt u uw gewenste parkeertijd  afrekenen met contant geld of met uw pinpas.